PWO - Best i test pre-workout 2023 - Guide og anbefalinger! (2023)

Best i test - kosttilskudd Kosttilskudd Tester

Dato: Mai 02, 2018 Oppdatert: Jan 02, 2023 SkrevetavTorbjørn Høstmark Borge

Pre Workout har i løpet av de få år blitt et av de bestselgende kosttilskuddene på markedet. Vi gir deg en oppdatert oversikt over de beste produktene i 2023.

Pre-Workout, eller PWO som det gjerne forkortes, er i motsetning til proteinpulver et sammensatt produkt som er ment for å booste treningsøkta. Som regel inneholder de en del ulike aminosyrer og virkestoffer som har til hensikt å øke energinivået og fokuset på aktiviteten du skal utføre. Det finnes mange varianter av PWO, men alle har mål om å øke prestasjonsevnen.

Nederst i artikkelen kan du lese mer om fordelene du kan oppnå ved å innta PWO, og ikke minst hva du bør se etter i et PWO akkurat for deg.

Topp 15 Pre Workout (PWO) – Best i test 2023

Vi i Hardworkout.no er opptatt av at testene skal være uavhengige og troverdige. Vi har lagt vekt på kriterier som blant annet ingredienser/virkestoffer, oppgitt effekt, dokumentert effekt, samt studier og annen dokumentasjon for å sette opp våre topplister. Ved å handle gjennom linkene i testen mottar vi en liten provisjon fra butikkene som bidrar til at vi kan fortsette å publisere kvalitetsbevisste tester og artikler. Du betaler den samme rimelige prisen som butikkene oppgir. Vi setter derfor stor pris på om du bruker linkene i artikkelen. Her kan du lese mer om våre samarbeidspartnere.

SORTER ETTER:

1.

Swedish Supplements F-cked Up Joker Edition, 300g

Antall serveringer

30

Mengde

300g

Score: 88/100

Rating: 5.3/6

Kr 399,-

Bestill her

Annonselenke

Swedish Supplements F-ucked Up Joker Edition er en ekstremt kraftig PWO som gir deg pump, fokus og energi til å sette nye rekorder. Dette er kanskje et av de beste produktene til deg som ønsker langvarig effekt av pre-workout. Et velprøvd produkt som gir deg alt du ønsker.

Inneholder blant annet Citrulin Malate, Beta-Alanine, koffein, Taurine og kreatine.

2.

DNS Ace PWO Frozen Limonade

Antall serveringer

37

Mengde

300g

Score: 84/100

Rating: 5.0/6

Kr 399,-

Bestill her

Annonselenke

DNS Ace PWO er en svært kraftfull pre workout som sørger for å gi deg ekstrem energi til treningsøkten.

Ace PWO inneholder Citrullin Malate, Beta-Alanine, koffein og Tyrosine som sammen kan go øktenergi, pump, utholdenhet og fokus. DNS produserer høykvalitetsprodukter til en rimelig penge.

(Video) Pre-Workout Supplements: How To PROPERLY Use It To Boost Performance (Avoid Side Effects!)

3.

Proteinfabrikken Core Intensity

Antall serveringer

15

Mengde

349g

Score: 81/100

Rating: 4.9/6

Kr 349,-

Bestill her

Annonselenke

Core Intensity er en ultra konsentrert PWO (Pre Workout) drikk du inntar før trening for økt styrke. Core Intensity inneholder et bredspektret aminokompleks for optimale energi og muskelvekstforhold.

Blant virkestoffene finner vi Citrullin Malate, Beta-Alanine, koffein, Taurine, Glutamine, Kre-Alkalyne og Arginine, I tillegg til flere aktive virkestoffer.

4.

Optimum Nutrition Gold Standard Pre-Workout

Antall serveringer

30

Mengde

330g

Score: 79/100

Rating: 4.7/6

Kr 419,-

Bestill her

Annonselenke

Optimum Nutrition har en serie produkter de kaller «gold Standard, og som virkelig lover varer av ypperste klasse. Gold Standard har en lang liste ingredienser som frigjør og forsterker energi og fokus. Produktet er spesielt utviklet for å ta treningen til neste nivå og å øke dine prestasjoner. Et fantastisk PWO som anbefales!

Aktive virkestoffer er blant annet Citrulin Malate, Beta-Alanine, koffein og kreatine.

5.

DNS Execute PWO

Antall serveringer

36

Mengde

360g

(Video) PreHD Pre Workout Review - Does it hit?🤔

Score: 79/100

Rating: 4.7/6

Kr 399,-

Bestill her

Annonselenke

DNS Execute er et svært kraftig PWO designet for budybuilding, styrketrening og utholdenhetstrening der maksimal styrke, konsentrasjon, muskelvekst og fysisk energi er helt avgjørende. Produktet er utviklet og testet i samarbeid med ledende utøvere for å sikre maksimal effekt!

Inneholder Beta-Alanine og kreatin for mer kraft, samt koffein for mer energi. Arginine kan øke utholdenheten å gi bedre muskelpump.

6.

MyoPWO Powerful Peach

Antall serveringer

30

Mengde

240g

Score: 79/100

Rating: 4.7/6

Kr 328,-

Bestill her

Annonselenke

MyePWO er et helt nytt og kraftig 2.generasjons PWO som er basert på en selvutviklet oppskrift der ingrediensene har dokumentert best effekt. MyoPWO inneholder blant annet rødbetekstrakt og rød spinat, som øker effekten av virkestoffet citrulin, og dermed gir musklene dine bedre utholdenhet og funksjon.

Myo PWO inneholder også Beta-alanin som kan bidra til å øke prestasjonen i eksplosive idretter som krever høy mobilisering av kraft, Taurine som kan øke utholdenheten, samt koffein for mer energi.

7.

BSN No. Xplode Legendary

Antall serveringer

30

Mengde

390g

Score: 76/100

Rating: 4.6/6

Kr 459,-

Bestill her

Annonselenke

No. Xplodeer sannsynligvis en av de mest kjente pre workout på markedet i dag, og kommer nå i en oppgradert versjon. Enda mer intens, effektiv og med bedre smak! BSN lanserte N.O.Xplode allerede i 2006, og har gjennom en rekke oppgraderinger utviklet versjonen som i dag omtales som Igniter.

Virkestoffer som Arginine og koffein kan gi deg mer energi og økt muskelpump, samt Beta-Alanine og kreatine kan være effektivt for større mobilisering av kraft.

8.

Cobra Labs The Curse PWO

Antall serveringer

50

Mengde

250g

Score: 84/100

Rating: 5.0/6

Kr 409,-

Bestill her

Annonselenke

The Curse PWO er en av råeste Pre-Workout produktene på markedet! Etter 30 minutter vil du kjenne en enorm trang til å løfte vekter, tunge vekter! The Curse sørger for å gi deg langvarig energi og høyt fokus på arbeidsoppgavene. I tillegg til å være svært virkningsfull, smaker den veldig godt.

Blant virkestoffene finner vi Beta-Alanin som gir langvarig energi og muskulær utholdenhet.Arginin og 70 Citrullin øker blodtilførselen til musklene, gir bedre utholdenhet og bedre pump. Mens koffein og kreatine bidrar til eksplosiv styrke og rask energi.

(Video) TOP 5 PRE WORKOUT SUPPLEMENTS 2022

9.

Cellucor C4 PWO

Antall serveringer

60

Mengde

390g

Score: 71/100

Rating: 4.3/6

Kr 349,-

Bestill her

Annonselenke

C4 fra Cellucor er et av verdens mest solgte PWO. Denne varianten er 2.generasjons PWO og er videreutviklet fra produktet som tok verden med storm i 2011. C4 er for deg som ønsker å sprenge grenser og ønsker å sette nye rekorder.

Inneholder blant annet Beta-Alanine som øker den muskulære utholdenheten slik at du kan løfte mer og lengre. Arginine og koffein kan gi deg mer energi, økt muskelpump og bedre fokus. Kreatin bidrar til bedre utholdenhet og eksplosiv styrke.

10.

Olimp Red Weiler

Antall serveringer

80

Mengde

480g

Score: 73/100

Rating: 4.4/6

Kr 4,-

Bestill her

(Video) PRE-WORKOUT EXPLAINED! — What Is It & Should You Be Using Pre-Workout Supplements? | Doctor ER

Annonselenke

Olimp REDWEILER er utviklet i samarbeid med5. ganger Verdens Sterkeste Mann Mariusz Pudzianowski, og gir en dundrende effekt i form av økt energi og høyt fokus! En gjennomtenkt blanding av ulike aminosyrer og ingredienser sørger for å gi deg energien du trenger for å klare det lille ekstra.

11.

Mutant Madness Pre-Workout

Antall serveringer

80

Mengde

480g

Score: 71/100

Rating: 4.3/6

Kr 349,-

Bestill her

Annonselenke

Mutant Madness er Mutant´s kraftigste PWO noensinne. Mutant Madness er et ultrakonsentrert PWO som hjelper deg å nå dine treningsmål raskere. Produktet passer for deg som søker det lille ekstra og som ønsker økt pump, styrke og bedre utholdenhet.

Arginine og Citrullin øker blodtilførselen til musklene, gir bedre utholdenhet og bedre pump. Kreatin bidrar til økt utholdenhet, samt eksplosivitet. Koffein for mer energi og økt fokus, og magnesium som motvirker kramper og sørger for optimal muskelfunksjon.

12.

Star Nutrition Supreme PWO

Antall serveringer

15

Mengde

250g

Score: 81/100

Rating: 4.9/6

Kr 299,-

Bestill her

Annonselenke

Supreme PWO inneholder en ingrediensblanding som er valgt med omhu og som fungerer for å gi en ekte energi-kick samtidig som den forbedrer utholdenhetenog øker styrken.

Blant virkestoffene finner vi rødbetekstrakt og Arginine for økt blodgjennomstrømning, Kreatin og beta-alanin samarbeider for å øke styrken, utholdenheten og for å minimere produksjonen av melkesyre, samt koffein og rosenrotekstrakt for økt energi og fokus.

Fordeler med pre-workout

Å innta pre-workout før trening kan gi deg fordeler både fysisk og mentalt. Enten du trener styrke eller utholdenhet vil pre-workout kunne bidra til å heve nivået på treningsøkta og gi deg den ekstra energien du trenger for å prestere maksimalt.

  • Ekstra ”pump” under treningsøkten og musklene ser større ut.
  • Bedre blodgjennomstrømming og frisk oksygen til musklene gir mindre muskelstivhet og melkesyre.
  • Øker på aerob og anaerob utholdenhet.
  • Økt fokus på treningen og bedre konsentrasjon.
  • Du føler deg sterkere.
  • Raskere restitusjon.
  • Fettforbrenningen øker.

Når bør pre-workout inntas?

Pre-workout bør som navnet tilsier inntas før trening. Det optimale er å innta pre-worokout 30-45 min før trenings slik at stoffet får tid til og tas opp i kroppen. De ulike blandingene kan være optimalisert mot en spesifikk aktivitet, og du bør være se etter en blanding som passer deg. Noen opplever et voldsomt kick av å innta PWO, og for eksempel virkestoffet beta-alanin kan føre til rødhet og prikking i huden. Andre opplever en tydelig ”pump” i kroppen som følge av at blodårene utvider seg og blodet strømmer ut i musklene.

Ulike typer

Melkesyrehemmende

Melkesyrehemmende pre-workout er tilsatt stoffer som reduserer melkesyreopphopningen i musklene under trening. Denne blandingen øker makskapasiteten og utholdenheten slik at du kan yte hardere og lengre.

Oppkvikkende og fokus

Noen pre-workout er optimalisert for å gi deg oppkvikkende effekt og økt fokus. Disse produktene inneholder aktive, milde sentralstimulerende stoffer som enten virker direkte alene, eller som reagerer med andre stoffer for å gi ønsket effekt.

Pump og Nirogendioksid

Når enkelte aminosyrer og visse kosttilskudd ingredienser brytes ned i kroppen, dannes det nitrogendioksid som et biprodukt. Nitrogendioksid fungerer som en signalsubstans som får muskulaturen rundt blodårene til å slappe av slik at blodårene utvider seg og blodstrømmen øker.

Denne reaksjonen fører til at kroppen vil oppleve økt blodtilførsel under styrketrening. Det er dette som ofte oppleves som en kraftig pumping i musklene. Den økte blodtilførselen gjør at friskt oksygen og næringsstoffer raskere transporteres inn i musklene. Dette hindrer at avfallsprodukter og melkesyre hoper seg opp.

Innholdet i pre workout

Listen over de ulike stimulerende substansene kan variere, og hva du bør se etter kommer helt an på aktiviteten du driver. Som regel er det noen ingredienser du alltid bør se etter:

Koffein

Koffein virker stimulerende på sentralnervesystemet og fører blant annet til økt puls, skjerpede sanser, økt konsentrasjon, våkenhet og for noen også bedre humør.Flere studier viser at koffein øker utholdenhetsevnen.Her leser du mer om koffein.Koffein er kanskje det viktigste virkestoffet for økt energinivå.Anbefalt dose per servering er 200-500mg.

Kreatin

ATP er et lite og energirikt molekyl som inngår direkte i muskelaktiveringen og øker den eksplosive styrken. Energi frigjøres når ATP spaltes til ADP. For å imøtekomme det økte energibehovet, må det reproduseres ATP. ATP dannes ved at kreatinfosfat reagerer med ADP og danner nytt ATP. Ved å tilføre ekstra kreatin vil kroppen kunne reprodusere ATP raskere.Kreatin Best i test – de beste kreatin kostilskuddene.Anbefalt dose per servering er ca. 5g, opp til 20g dagsdose.

BCAA

BCAA (Branched Chain Amino Acids) er et mye omdiskutert kosttilskudd for muskelvekst – ikke fordi det er ulovlig, men det stilles spørsmålstegn til hvor effektivt det faktisk er.BCAA består av aminosyrene leucin, isoleucin og valin. Disse aminosyrene er sentrale i fasen for å stimulere til økt muskelvekst gjennom proteinsyntesen. BCAA har også vist seg å bidra til bedre utholdenhet, mindre muskelstølhet og raskere restitusjon. Les mer om dette i artikkelenDette er BCAA, og derfor kan det gjøre deg sterkere!

Beta-Alanin

Beta-Alanin er en ikke-essensiell aminosyre (kroppen kan ikke produsere denne selv). Beta-Alanin sin viktigste oppgave er å danne karnosin i skjelettmuskulatur. Karnosin motvirker opphopning av melkesyre ved trening på høy intensitet. Ved å bufre hydrogen ioner, vil beta-alanin bidra til at du kan trene lengre uten at musklene stivner. Anbefalt dose per servering er 1.5-5g.

Citrulline malate

Citrulline malate består av to stoffer; citruline som er en aminosyre, og malate som er et derivat av epler. Stoffet har vist seg å ha en gunstig effekt på nitrogenoksidnivåene i kroppen. Nitrogenoksid regulrer blant annet glukoseopptak, blodgjennomstrømming og fettforbrenning.

Arginin

Arginin er en aminosyre som får blodårene til å slappe av å utvide seg. slik at blodtrykket synker. Det bidrar også til at viskositeten (tykkelsen) på blodet synker, og blodet vil kunne pumpes raskere ut til musklene.

Rødbete og rød spinat

Ekstrakt av rødbete og rød spinat har etterhvert blitt vanligere å tilsette pre-workout. Disse virkestoffene øker effekten av citrullin, og gjør at musklene blir mer utholdende og får bedre utnyttelse av treningen ettersom blodgjennomstrømningen og oksygentilførselen øker.

(Video) TOP 5 SUPPLEMENTS | SCIENCE EXPLAINED (17 STUDIES) | WHEN AND HOW MUCH TO TAKE

FAQs

Is pre-workout OK for a 13 year old? ›

It may be best for young athletes to avoid pre-workout supplements. The same could be said for energy drinks, as limited research is available regarding their safety in young athletes. Instead, athletes should focus on improving sleep habits to promote healthy lifestyle choices.

Is it OK to take pre-workout every time you workout? ›

For most people, however, a clean, high-quality pre-workout is safe to take every day.

Is Preworkout better than creatine? ›

Pre workouts are supplements which are taken before training and contain ingredients which benefit performance. Creatine is a supplement that can improve performance as well but needs to be taken over a longer period of time. Both supplements can be taken together and should be to help maximise benefits.

Is pre-workout worth buying? ›

There is very limited evidence supporting pre-workouts that increase power, endurance or strength. This limited evidence is found in intensive athletes and maximal power anaerobic exercise. The problem is that these claims are usually supported hypothetically, based on the ingredients, not the full product.

How long does pre-workout take to kick in? ›

With most pre-workouts, it will take 60–90 minutes for these two ingredients to kick in. The maximum effects appear 60 minutes after consumption for caffeine and 60–90 minutes after consumption for arginine ( 2 ). Arginine in pre-workouts causes the blood vessels to widen, increasing blood flow.

What age can you take creatine? ›

The American Academy of Pediatrics specifically recommends against its use by adolescents, and most of the flavored powders, tablets, energy bars and drink mixes containing creatine bear warning labels that the supplement is not recommended for anyone under 18.

What age should take pre-workout? ›

Some research shows that it can harm the kidneys. The American College of Sports Medicine recommends that people younger than age 18 should not take it.

What happens if you take pre-workout without working out? ›

It may seem taking pre-workout without working out would lead to extreme anxiety, jitters, or cold sweats. This may happen if the stimulant dose is astronomical and you have no caffeine tolerance. However, taking ½ to 1 serving of a moderately dosed pre-workout will help improve your mental focus for the task at hand.

Do pre-workouts help build muscle? ›

Branched-chain amino acids (BCAA) in pre-workout supplements help increase lean body mass. BCAA has also been shown to promote muscle growth. BCAA helps reduce damage to your muscles after an intense workout.

Can I take pre-workout at 7pm? ›

As mentioned, you should drink your pre-workout 20-30 minutes before training and make sure you don't consume your pre-session energy boost within 4 hours of bedtime, as this could affect your ability to sleep.

Does creatine make your muscles bigger or stronger? ›

Creatine is the most effective supplement for increasing muscle mass and strength ( 1 ). It is a fundamental supplement in the bodybuilding and fitness communities ( 2 ). Research shows supplementing with creatine can double your strength and lean muscle gains when compared to training alone ( 3 ).

Do I need creatine if I take protein? ›

Studies have observed that taking whey protein and creatine together with exercise offers no additional muscle or strength gains than taking each individually. Taking either alone likely provides the same benefits.

Is creatine healthier than protein? ›

If you are striving for a strength goal, such as lifting a certain amount of weight, then creatine will give you the energy boost you are looking for. For long-term results, protein will be helpful in rebuilding muscle that will continue to increase your strength over time.

Who shouldn't take pre-workout? ›

One of the main ingredients of pre-workout is caffeine, which makes a person more alert and energized for the gym. When mixed with caffeine, the other ingredients in pre-workout can affect blood flow, making this a potentially dangerous supplement for individuals with heart conditions or high blood pressure.

Does pre-workout affect testosterone? ›

Summary – Pre Workouts Won't Damage Testosterone Levels

You know that testosterone is responsible for keeping you lean, strong and fit – so anything that decreases it just doesn't cut it. Pre workout supplements won't decrease testosterone levels, and some nutrient even boost hormones.

Does pre-workout make you gain weight? ›

Pre-workout is highly unlikely to contribute to weight gain due to very low calories. However, you may expect a 1.2% water weight gain if your pre-workout contains creatine.

Is Preworkout worse than creatine? ›

Which Is Better Creatine Or Pre Workout? Neither one is better than the other, they are two completely separate products. Creatine is one of the most well researched and clinically backed ingredients, with proven benefits to help increase strength and build more muscle mass.

Can Preworkout cause health problems? ›

The stimulants in pre workout supplements can cause an increase in blood pressure and heart rate. This can lead to a number of other health problems, such as dehydration, jitters, anxiety, and insomnia. The stimulants can also cause stomach irritation and nausea.

Can we take pre-workout empty stomach? ›

It is safe to take a pre-workout on an empty stomach, but you may experience unpleasant side effects. For example, the symptoms I presented above through my experiences doing this are the jitters and heightened anxiety, followed by a huge energy crash. Others may experience nausea, stomach pain, or even diarrhea.

What happens the first time you drink pre-workout? ›

Generally, the first time you take a pre-workout supplement, you will an immense rush of energy. Dependent on the supplement, you might experience the purported benefits of taking them.

Do you have to wait 30 minutes after taking pre-workout? ›

As the name suggests, pre-workout should be taken before a workout, and although many people drink it on their way to the gym or during their workout, it should be taken at least 30 to 60 minutes prior to hitting the weights or cardio machines.

Who shouldn't take creatine? ›

People with kidney disease, high blood pressure, or liver disease should not take creatine. Taking creatine supplements may stop the body from making its own natural stores, although researchers don't know what the long-term effects are.

Does creatine make you younger? ›

Creatine can also help the appearance of skin as well by reducing wrinkles and increasing firmness. It may even help boost collagen synthesis. Creatine is an active ingredient in certain skin care products as well due to its role in the prevention of human skin aging.

Does creatine cause acne? ›

There is no known link between creatine and acne, or any evidence that creatine can make acne worse. In fact, creatine is considered one of the safest and most effective supplements to help you build muscle.

Can 14 year olds take creatine? ›

Both the American Academy of Pediatrics and the American College of Sports Medicine are in agreement that teenagers should not use performance-enhancing supplements, including creatine.

What happens if a 14 year old takes pre-workout? ›

Yes, you will feel stimulated with greater endurance, but teenagers are especially at risk for some big-time side effects. These very real risks include fast heart rate, vomiting, dizziness, and potential muscle damage. Always read labels of anything you eat or drink.

How much pre-workout should I take? ›

How Much Pre Workout Should You Take? For healthy adults, it's safe to consume about 400 milligrams (0.014 ounces) per day. When you're measuring out your pre workout supplement, be sure to also factor in how much caffeine it contains per scoop and how much you've consumed before your workout.

Is C4 the best pre-workout? ›

I think the C4 pre workout is very good and definitely worth a try. It will give you a nice boost of energy, help you train harder, and get results but it's not the best pre workout I've ever tried. If I could recommend just 1 pre-workout it would be Pre-Train by Crazy Bulk.

Does C4 have testosterone? ›

One of Cellucor's other pre-workout products, C4 Sport, contains testosterone-boosting ingredients.

What does C4 do to the brain? ›

Work from the labs of Beth Stevens and others has revealed the role of complement proteins in synaptic pruning in the brain, and this study reveals that C4 plays a key role in this process in the developing brain by tagging synapses for removal by other cells.

Does C4 give you a pump? ›

C4 Original:

It contains CarnoSyn® Beta Alanine to promote muscular endurance and Arginine AKG to support nitric oxide production to help give you a great pump.

Does pre-workout increase testosterone? ›

A lot of it depends on how much of these proteins and amino acids you're already getting in your diet. But if you find a pre-workout that's right for you, then yes, a combination of caffeine, creatine, beta-alanine, and BCAAs could help you increase your testosterone.

Videos

1. WHAT IS THE BEST PREWORKOUT? MY CURRENT TOP 5 PRE WORKOUTS
(SUPPS REVIEWS)
2. Worst Pre-Workout Ever? (Don't Use This)
(Sean Nalewanyj Shorts)
3. Crazy Pre-Workout intake. Joesthetics
(Jo Lindner)
4. JEG TESTER PRE-WORKOUTS!🤩 HVAD ER MIN FAVORIT? HVORDAN UNDGÅR DU AT BLIVE SNYDT?
(Anders Trust)
5. Top 10 Vitamin D Immune Boosting Foods You Must Eat
(Dr. Sten Ekberg)
6. SHE GODS OF SHARK REEF // Full Adventure Movie // Bill Cord & Lisa Montell // HD // 720p
(Movie Navigator)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Reed Wilderman

Last Updated: 01/20/2023

Views: 6414

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Reed Wilderman

Birthday: 1992-06-14

Address: 998 Estell Village, Lake Oscarberg, SD 48713-6877

Phone: +21813267449721

Job: Technology Engineer

Hobby: Swimming, Do it yourself, Beekeeping, Lapidary, Cosplaying, Hiking, Graffiti

Introduction: My name is Reed Wilderman, I am a faithful, bright, lucky, adventurous, lively, rich, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.