Montarea tapetului vlies | HORNBACH (2023)

  1. Pagina de start
  2. PROIECTE
  3. Montarea tapetului vlies
Instrucțiuni

Timp de lectură 6 min.

Tapetele vlies oferă un avantaj enorm faţă de tapetele de hârtie deoarece pot fi aplicate pe peretele uns cu adeziv. Suprafaţa pregătită este acoperită cu adeziv pentru tapet vlies, iar tapetul este aplicat direct pe perete sau pe tavan. Pentru aplicarea pe tavan, trebuie să tăiaţi tapetul la dimensiunea necesară. Pe pereţi, tapetul se poate aplica direct de pe rolă.

Tapet vlies

  • Materiale și unelte de care aveți nevoie
  • Pașii de lucru

Materiale și unelte de care aveți nevoie

  • Tapet vlies Nabucco structură negru-auri ...

din

Unelte

  • Set dispozitiv de trasat cu sfoară și pu ...
  • Linie lemn pentru amestecarea vopselelor ...
  • Accesorii pentru tapetare

din

Pașii de lucru

Îndepărtarea vechiului tapet

01

Trebuie îndepărtat integral tapetul vechi de pe perete. Cel mai bine îl umeziţi cu apă caldă, astfel se poate îndepărta mai uşor cu ajutorul unui şpaclu. Pentru umezire, puteţi folosi peria pentru aplicarea grundului de profunzime. Apa intră mai bine în straturile de tapet dacă le perforaţi cu rola cu ţepi. Efectul umezirii se îmbunătăţeşte cu ajutorul unei soluţii de desprindere a tapetului.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (9)
(Video) Aplicarea tapetului vlies
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (10)

Îndepărtarea tapetului vlies

Chiar şi cel mai frumos tapet trebuie înlocuit după câţiva ani. Tapetul vlies poate fi îndepărtat de pe perete fără probleme şi fără a lăsa urme. Acest lucru este mult mai simplu decât, de ex., în cazul tapetului „normal” de hârtie. Acesta este unul dintre principalele avantaje ale acestui material - înlocuirea tapetului este posibilă fără a investi mult timp. După îndepărtarea tapetului vlies, pereţii sunt deja pregătiţi pentru o nouă aplicare de tapet.

Pregătirea suprafeţei

02

După îndepărtarea tapetului vechi, se pregăteşte suprafaţa. Aceasta trebuie să fie uscată, curată şi absorbantă în mod uniform. Eventuale pete de umezeală şi de rugină pe perete se acoperă cu un grund izolator înainte de aplicarea tapetului pentru a nu trece în timp prin tapet. Orificiile şi crăpăturile se umplu şi se nivelează cu masă de şpaclu. Pentru denivelări mai mici, se recomandă masa de şpaclul pentru reparaţii.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (11)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (12)

03

Puteţi determina dacă peretele este puternic sau puţin absorbant prin umezirea suprafeţei peretelui cu apă. Dacă apa se scurge, suprafaţa este puţin absorbantă; dacă apa este preluată de perete rapid, suprafaţa este puternic absorbantă. Cu un grund de tapetare pigmentat se compensează diferenţele de luminozitate a suprafeţei peretelui, iar rezultatul tapetării devine uniform. Acest aspect este deosebit de important pentru tapetul vlies. Cu grundul de tapetare, se obţine o suprafaţă uniform absorbantă. Avantajele grundului de tapetare trebuie luate în considerare în special pentru tapetul vlies.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (13)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (14)

Respectarea raportului

În cazul tapetului cu model găsiţi pe etichetă şi un simbol cu privire la modelul tapetului, pe lângă alte simboluri. Simbolul oferă informaţii cu privire la modul în care trebuie aplicat tapetul cu model. Informaţii suplimentare despre simbolurile de pe tapete puteţi găsi aici.

Aplicarea tapetului pe tavan

04

Pe tavan se aplică tapet pe direcţia luminii naturale - la fel ca pe pereţi. Marcaţi lăţimea primei fâşii de tapet, cu o distanţă de 50 cm de la perete. Folosiţi un şnur de trasare pe care îl fixaţi de tavan cu ajutorul unei alte persoane, astfel încât se trasează o linie. Determinaţi lungimea fâşiei şi tăiaţi-o la dimensiune, incluzând o rezervă de 10 cm.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (15)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (16)
(Video) Instructiuni de montaj al tapetului vlies si universal de la Rasch

Prelucrarea tapetului vlies

Rulaţi fâşiile de tapet vlies după tăiere cu modelul pe interior pentru a le putea utiliza ulterior. După aplicarea adezivului pe perete şi pe tavan, fâşiile de tapet se pot derula cu uşurinţă. Pe suprafeţe mari de perete, tapetul se poate aplica direct de pe rolă.

05

Preparaţi adezivul pentru tapet vlies şi lăsaţi-l să se omogenizeze. Aplicaţi adezivul pe suprafaţa pentru prima fâşie de tapet, plus o mică rezervă.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (17)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (18)

06

Aplicarea tapetului se realizează cel mai bine în două persoane. Derulaţi treptat tapetul, fixaţi-l pe tavan cu peria pentru tapetat şi nivelaţi-l.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (19)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (20)

07

Rezerva prevăzută pentru toate canturile cu peretele poate fi tăiată cu ajutorul unui şpaclu de tapetat şi cu ajutorul unui cutter. Aplicaţi acum pe tavan toate celelalte fâşii de tapet.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (21)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (22)

Aplicarea tapetului în jurul ferestrelor şi al pereţilor

08

Tapetul se aplică pe perete pe direcţia luminii naturale, întotdeauna de la ferestre către colţurile camerei. Măsuraţi mai întâi lăţimea glafului ferestrei, plus 3 cm rezervă. Scădeţi această valoare din lăţimea rolei şi marcaţi distanţa rămasă de la fereastră, de ex. spre stânga. Trasaţi linia pentru prima fâşie de tapet cu nivela sau cu firul de plumb. Preparaţi adezivul şi lăsaţi-l să se omogenizeze.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (23)
(Video) Cum se lipeste tapetul ! (How do you apply wallpaper)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (24)

09

Aplicaţi adezivul pe perete pentru prima fâşie de tapet. Aplicaţi fâşia de tapet pe perete cu o rezervă de 3 cm pentru tavan, derulaţi tapetul, ghidaţi-l în funcţie de linia trasată şi nivelaţi cu peria pentru tapetare.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (25)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (26)

10

Tăiaţi tapetul cu o foarfecă pe partea superioară pe lăţimea glafului ferestrei, pentru a putea plia şi fixa pe lăţimea glafului. Tăiaţi rezerva pe latura apropiată de fereastră. Procedaţi la fel pe partea opusă.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (27)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (28)

11

Deasupra ferestrei, începeţi să aplicaţi tapetul pe mijloc şi continuaţi spre stânga şi spre dreapta. În continuarea cantului glafului ferestrei, se efectuează o tăiere dublă. Pentru acest lucru, tăiaţi simultan fâşiile de tapet care se suprapun şi îndepărtaţi rezerva. Tăiaţi tapetul orizontal dedesubtul şi deasupra glafului. Nu aplicaţi tapet direct în spatele radiatorului.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (29)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (30)

12

Aplicaţi tapet în continuare pe pereţii alăturaţi.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (31)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (32)
(Video) Brico Depot - Cum să aplici tapetul

Aplicarea tapetului în jurul uşilor

13

În funcţie de direcţia de tapetare (direcţia luminii naturale), se aplică tapet de la stânga sau de la dreapta spre uşă. Cel mai simplu este dacă fâşiile de tapet necesare pentru aplicarea tapetului la uşă sunt tăiate mai întâi la dimensiune - inclusiv rezervă. Dacă uşa este amplasată în apropierea unui colţ al încăperii, tăiaţi fâşiile de tapet necesare pentru lăţime, cu rezervă, raportat la peretele alăturat. Dacă tocul uşii este perfect perpendicular, puteţi amplasa tapetul direct lângă toc. O linie trasată în sus facilitează alinierea fâşiei de tapet. Aplicaţi adezivul pe suprafaţa peretelui şi lipiţi fâşia de tapet.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (33)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (34)

14

În continuare, se taie la dimensiune fâşiile de tapet necesare pentru spaţiul de deasupra uşii. Pentru un tapet cu raport, trebuie să luaţi în considerare racordarea modelului înainte de tăiere. Pentru a aplica tapetul mai uşor, se pot separa fâşiile de tapet şi pe diagonală şi se pot îmbina din nou fără margine vizibilă, după tăierea rezervei care nu este necesară.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (35)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (36)

15

În acest caz, este foarte important să se lucreze curat, pentru a nu se vedea îmbinarea fâşiilor de tapet. Această metodă se recomandă dacă fâşia de tapet trebuie să fie îngustă din cauza spaţiului.

Montarea tapetului vlies | HORNBACH (37)
Montarea tapetului vlies | HORNBACH (38)

Teme care v-ar mai putea interesa

Vopsirea pereților și a tavanului Pereții pot deveni adevărate opere de artă – ce stil vi se potrivește? Dați frâu liber creativității și decorați-vă pereții și plafoanele individual, conform propriilor gusturi. În magazinul online HORNBACH, găsiți o ...citește mai mult
Tencuirea pereților Ați făcut modificări, ați renovat, ați făcut găuri pentru prize, ați instalat țevi sau cabluri? Atunci este timpul să vă apucați de tencuială, pentru ca pereții să fie din nou netezi. Aici puteți afla pas cu pas cum se t ...citește mai mult
Placarea tavanelor și pereților cu lambriuri Lambriurile pentru tavane, respectiv pentru pereți, aduc o atmosferă deosebit de confortabilă între cei patru pereți ai dumneavoastră și pot modifica efectul spațial în funcție de modul de montare. Puteți lărgi o încă ...citește mai mult
Amenajarea livingului Transformați-vă livingul într-un spațiu al creativității. În locul în care toți se relaxează, amenajarea nu trebuie să fie neglijată. Dați frâu liber imaginației cu ajutorul sfaturilor și ideilor noastre de amenajare. ...citește mai mult
(Video) Tapet - fototapet! Cum sa il montezi fara bule, basici. Cum se monteaza corect. Faceti singuri

Videos

1. Cum se aplica fototapetul vlies Decomuse.ro
(Decomuse)
2. Aplicarea tapetului de hârtie
(HORNBACH România)
3. Cum se montează corect un fototapet vlies
(Fototapet Tablouri)
4. Tutorial - Aplicare fototapet vlies - Proiecte DIY
(Folina Decor)
5. Montaj tapet Malldeco🔥 #homedecor #wallpaper #tapete
(MallDeco)
6. Cum se prepara adeziv pentru tapet
(MallDeco)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Sen. Ignacio Ratke

Last Updated: 16/05/2023

Views: 6273

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Sen. Ignacio Ratke

Birthday: 1999-05-27

Address: Apt. 171 8116 Bailey Via, Roberthaven, GA 58289

Phone: +2585395768220

Job: Lead Liaison

Hobby: Lockpicking, LARPing, Lego building, Lapidary, Macrame, Book restoration, Bodybuilding

Introduction: My name is Sen. Ignacio Ratke, I am a adventurous, zealous, outstanding, agreeable, precious, excited, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.